Appartement Nijkerk

Dit door Alberts & Van Huut gebouwde complex in Nijkerk wordt als antroposofische architectuur gekenmerkt. Om kort te gaan; alles is scheef en verdraaid. De grote open ruimte boven het centrum van het dorp biedt een mooi basis. We hebben gekeken waar vooral de behoeftes lagen en die waren enerzijds heel praktisch (veel bergruimte) maar ook een gevoel van geborgenheid ontbrak in de openheid van de opezet. Woonkamer met schermen Persoonlijke spullen een goede plek geven was een belangrijk item in de totstandkoming van dit interieur. Door kamerschermen te plaatsen ontstaat een speelse verdeling. De wisselwerking met buiten komt optimaal tot zijn recht door een luchtige invulling van de raambekleding. Kasten wand met kunst In deze wand hebben we een kast gemaakt en in plaats van de kunst op te hangen hebben we het juist geïntegreerd. De doeken waren een erfstuk en leken ons mooi te mixen met een strakkere vorm. Door een donker materiaal en zijn unieke vorm springt de kunst er echt uit en wordt een echte eyecatcher. De (achterliggende) kastruimte valt niet of nauwelijks op. Wand met verlichting Een detail van het licht en de kunst. Door de open structuur van de lamp zijn de kunstwerken nog altijd goed zichtbaar en heeft de eettafel toch een duidelijke plek in de ruimte. Detail schuifpanelen Zonering van de keuken-eetkamer vs woonkamer is verkregen door spanpanelen te plaatsen die in lijn met de helingshoek van de architectuur van het gebouw zijn.

Projectfotos