Bij van Keulen ontwerp streven we elke dag naar een betere wereld voor een zo goed mogelijk evenwicht tussen mens en natuur. Ook in deze turbulente tijden gaan we hier gewoon mee verder. Door interieur ontwerpen te realiseren met schone, circulaire grondstoffen investeren we in een betere toekomst. En die plannen maken we samen met jou. Dus sluit je aan bij de oplossing van het probleem, samen voor circulaire ontwerpoplossingen! Vandaag meer over geluk op de werkvloer…HappiEoffice in Huissen.

In het artikel van Architectenweb wordt er geschreven over het nieuwe kantoorgebouw voor de ING. De architecten hebben voor transparantie gezorgd waarin zowel visueel als fysiek openheid en verbinding centraal staan. Dit zijn ingrepen die inpandig gedaan worden om een toevallige ontmoeting en daarmee dan ook de verbinding tussen werknemers te stimuleren. Kernwaarden die we in elk van onze HappiE Office ontwerpen terug laten komen.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om een nieuw plan te realiseren in Huissen (link naar eerdere blog) en werken we rustig naar de eindfase toe van de planvorming om vervolgens met de uitvoer verder te gaan. We hebben het gesloten pand een open karakter gegeven, waarin zowel visueel als fysiek ruimtes en omgeving verbonden worden.

Het pand met twee verdiepingen is verbonden door een centrale ronde trap. Direct daarboven zit een lichtkoepel, waar we hangplanten omheen hebben geplaatst. Ook tussen de werkplekken en op de muren zijn planten aangebracht om nog meer natuur naar binnen te halen. Meer groen zorgt namelijk voor een gezondere werkomgeving. Een kleine ingreep met groots resultaat.

Het pand heeft een gesloten structuur, maar daar hebben wij verandering in gebracht. Met gebruik van patrijspoorten, glazen wanden en kijkgaten in de deuren hebben wij waar mogelijk, openheid in de ruimte gebracht. Door te ontwerpen vanuit de donkerste hoek van het gebouw naar de open gevel met tuin en terras, krijgt het pand een duidelijke richting. Door de ruimtes onderling open te werken en te verbinden, wordt de communicatie tussen de werknemers verhoogd. Ook hebben wij meer raampartijen voorgesteld in het ontwerp. Hierdoor komt er meer zonlicht binnen wat belangrijk is voor het algehele welzijn van mensen.

Uiteraard is er ook nagedacht over de beleving van de tuin. De tuin van het kantoor veranderd van een saaie grindvlakte naar een open tuin met overlegplekken die het pand met de omgeving verbind. Dit zijn namelijk kernwaarden vanuit het HappiEoffice.  Er wordt altijd gekeken naar mogelijke verbindingen die een pand en bedrijf kan hebben met de omgeving. Dit kan een fysieke verbinding zijn door middel van groen, maar bijvoorbeeld ook het organiseren van buurtbarbecues.

Wij geloven in een feel good omgeving voor iedereen: je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder…..

Plannen maken…?!

Wil jij ook graag een plan wat niet ophoudt bij de voordeur? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Like, deel of commentaar….graag!!

Ik wil een plan:

Wonen

Werken

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren, mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan het zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking.
Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.hvk-ontwerp.eu voor het aanvragen van meer info of de white paper “HappiEoffice”.

Contact